hockey-hockey-indo_logo_wht

Progamma’s

A LITTLE PUSH IN THE RIGHT DIRECTION CAN MAKE A BIG DIFFERENCE
Programma’s

Hockey-Hockey

De stichting Hockey-Hockey is volledig gericht op de Indonesische Republiek. In 2017 startte een pilot project in de hoofdstad Jakarta. Sinds januari 2019 is dit pilot project omgezet in een duurzame organisatiestructuur middels de oprichting van de stichting Hockey-Hockey.

Hockey-Hockey programma’s

Wij organiseren en faciliteren wekelijkse hockey trainingen op vaste locaties in samenwerking met Indonesische opvanghuizen en/of onderwijsinstellingen waarbij naast de hockeyskills ook aandacht is voor lifeskills.

De  stichting Hockey-Hockey selecteert zorgvuldig een organisatie die zorg (onderwijs en/of opvang) biedt aan de doelgroep. Lokale vertegenwoordigers van de stichting leggen het eerste contact met de beoogde nieuwe samenwerkingsorganisatie. Vervolgens maken de lokale vertegenwoordiging en de organisatie afspraken over zowel de trainingslocatie alsook het toezicht op de deelnemers. De afspraken tussen de lokale vertegenwoordiging en de organisatie legt de stichting Hockey-Hockey vast in een samenwerkingsovereenkomst.

De volgende stap die wij willen gaan maken is het opzetten van een heuse Indonesische competitie.

Voor de uitvoering van het programma werkt de stichting Hockey-Hockey samen met de Yayasan Hockey-Hockey, die speciaal voor het Hockey-Hockey programma is opgericht. Vanuit de Yayasan Hockey-Hockey worden alle sportactiviteiten uitgevoerd. Het bestuur van de Yayasan bestaat uitsluitend uit Indonesische vrijwilligers. De lokale Indonesische trainers ontvangen voor de activiteiten een vergoeding. Zodoende creëren wij een duurzaam programma wat in de toekomst geheel zelfvoorzienend zou kunnen bestaan.

De trainers van de Yayasan Hockey-Hockey verzorgen met hockey- en opleidingsmateriaal van de stichting gedurende een korte periode kennismakingslessen waaraan ieder kind van de organisatie mee mag doen. Na deze kennismakingsperiode moet ieder kind besluiten of hij/zij wekelijks mee gaat doen. Voor de deelnemers organiseert de stichting Hockey-Hockey al het benodigde materiaal, de trainingen, wedstrijden en toernooien. De instelling zorgt dat de kinderen structureel mee kunnen doen en stellen een trainingslocatie beschikbaar.

Onze locaties

Jakarta | Indonesië
Locatie
Jakarta | Indonesië

Jakarta, officieel de Speciale Hoofdstedelijke Regio Jakarta, is de hoofdstad en regeringszetel van de Republiek Indonesië. Het ligt op de noordwestkust van het eiland Java. Het officiële inwonertal van Jakarta bedraagt 10.562.088.

-6.175247,106.8270488

DIT ZIJN DE LOCATIES WAAR WIJ IN HET OLYMPISCH JAAR 2024 VAN START WILLEN GAAN:

Bali | Indonesië
Locatie
Bali | Indonesië

Bali is een Indonesisch eiland, tevens een Indonesische provincie ten oosten van Java en ten westen van Lombok. Het is het westelijkste van de Kleine Sunda-eilanden. Het eiland meet 5.561 km² en telt 4.336.900 inwoners. In 2002 waren er 3.216.881 inwoners

-8.3304977,115.0906401

Bandung | Indonesië
Locatie
Bandung | Indonesië

Bandung is de hoofdstad van de provincie West-Java op het Indonesische eiland Java. Haar bijnaam is de bloemenstad. Bandung is de informele hoofdstad van de Sundanezen, die in West-Java de dominante bevolkingsgroep vormen. 

-6.9215529,107.6110212

Yogjakarta | Indonesië
Locatie
Yogjakarta | Indonesië

Yogyakarta is een stad in Indonesië, midden op het eiland Java. Het is de hoofdstad van de bijzondere provincie Yogyakarta. De stad is gelegen aan de voet van de Merapivulkaan en heeft ongeveer 512.000 inwoners. In de stadsgemeente is de bevolkingsdichtheid 15.601,2 per km²

-8.725587844848633,115.17797088623047

DIT ZIJN DE LOCATIES WAAR WIJ IN 2024 WILLEN GAAN PIONIEREN:

Biak | Indonesië
Locatie
Biak | Indonesië

Biak is een eiland van Indonesië gelegen in de Geelvinkbaai in de Indonesische provincie Papoea, en tevens de hoofdstad van het eiland, Biak-stad. Biak vormt samen met Numfor en de Padaido-eilanden het Indonesische district Biak-Numfur.

-1.1836086,136.0816321

Yayapura | Indonesië
Locatie
Yayapura | Indonesië

Jayapura, vroeger achtereenvolgens Hollandia, Kota Baru en Sukarnopura genoemd, is de hoofdstad van de Indonesische provincie Papoea en tevens een stadsgemeente. De stad is gelegen aan de noordkust. Er is een haven met een belangrijke verbinding met Sorong in West-Papoea. Jayapura kent hoge groeicijfers.

-2.735740, 140.223650

Naamloos-1
Locatie
Makassar | Indonesië

Makassar is de hoofdstad van de provincie Zuid-Celebes op het eiland Celebes. Het ligt vijf graden ten zuiden van de evenaar. Ook was het de naam van een gouvernement van de Vereenigde Oostindische Compagnie, en daarna, onder Nederlands overheidsbewind, van een afdeling, in het zuidoosten van Celebes.

-5.1342962,119.4124282

HOCKEY-HOCKEY

Sport for Development

Door de Hockey-Hockey activiteiten stimuleren en promoten wij de veldhockeysport in Indonesië. In Indonesië wordt nauwelijks/niet in verenigingsverband de veldhockeysport uitgeoefend en wij gaan daar verandering in brengen! Door het verspreiden van het hockeyvirus, het opleiden van goede trainers, de basis te leggen voor een jeugdcompetitie en stakeholders te enthousiasmeren om mee te doen.

0 +
Blije kinderen
0 +
Sport locaties
0 +
Local heroes
0 +
Partners

Hockey-Hockey levert een bijdrage aan

Dit is waar wij voor staan en hoe wij te werk gaan:

Bewegingsonderwijs

Het door-ontwikkelen van Sport- & Bewegingsonderwijs

Gezondheid & welzijn

Het stimuleren van gezondheid en welzijn

Rechtvaardigheid

Het gevoel van Respect & Rechtvaardigheid

Gendergelijkheid

Gendergelijkheid; Iedereen doet mee!

Kansarm & kansrijk

Het dichten van de kloof tussen kansarm en kansrijk

DOOR HEEL INDONESIË

Haak aan of doneer aan Hockey-Hockey

Voor de stad of buurt

Voor de stad of buurt

Communities opbouwen

Het opbouwen van unieke communities & partnerschappen

Bewustzijn van voeding

Het bewustzijn van de invloed van goede voeding als basis van een gezond lichaam

Hockey-Hockey

Partners

Samen met onze partners maken wij de Hockey dromen waar voor de kansarme kinderen in de Indonesische Republiek.

“Alleen kun je niets, je moet het SAMEN doen!”

Johan Cruyff